Twinkle | Digital Commerce

Alibaba lanceert Shein-concurrent Allylikes in VS en Europa

2021-10-25
1000562
  • [nieuws]
  • 1:16

Het snel groeiende fast fashion platform Shein krijgt concurrentie uit eigen land. Alibaba’s platform AllyLikes is nu gelanceerd in de VS en Europa, met een vrijwel identieke propositie.

AllyLikes verkoopt kleding en accessoires voor een bodemprijs en hanteert daarbij hetzelfde model als concurrent Shein – de concurrent uit thuisland China speelt ook in op de Westerse mode en ontwikkelt razendsnel nieuwe items op basis van algoritmen. Met succes, dit jaar komt het bedrijf op plek 37 in de Twinkle100. Ook bij Allylikes is de nieuwste mode al binnen enkele dagen op het platform te koop, waarbij meer dan 500 nieuwe stijlen per week worden geïntroduceerd. Ook net als Shein gebruikt het merk influencers om het merk te promoten bij jongeren. Influencers worden warm gemaakt met cadeaus, hoge commissies, kortingen voor volgers en uitnodigingen voor exclusieve events.

[Afbeelding: Play Store]

Op de site schrijft Allylikes zelf dat het een “hyper-curated selectie van mode stijlen” beschikbaar heeft tegen betaalbare prijzen. ‘Onze stijlen zijn niet alleen on-trend, ze zijn goed ontworpen in termen van stof, maatwerk, patronen, kleuren en naaitechnieken’. De app en site zijn inmiddels beschikbaar in heel Europa, de VS en Canada. Verzenden duurt in de meeste landen tussen de tien en vijftien werkdagen. De vertaling van site en app laat nog wel een en ander te wensen over. Zo is de beschrijving van de Nederlandse app “Bondgenoot houdt van”.