Twinkle | Digital Commerce

Deliveroo stelt prognose bij door aanhoudende groei

2021-07-09
1059596
  • [nieuws]
  • 0:56

Vanwege een aanhoudende groei in het aantal bestellingen stelt Deliveroo zijn prognose voor het jaar 2021 omhoog bij. Dat liet de maaltijdbezorger deze week weten.

Deliveroo meldt een toename van 88 procent in de maaltijdbestellingen over het tweede kwartaal van dit jaar. De bruto transactiewaarde steeg met 76 procent ten opzichte van die periode in 2020. Vanwege deze groei stelt de maaltijdbezorger zijn prognose voor het hele jaar omhoog bij. Het bedrijf verwacht nu een stijging van het bruto volume aan goederen - de waarde van alle verkochte goederen - met 50 tot 60 procent. Eerder werd rekening gehouden met een groei van 30 tot 40 procent.

Maaltijdbezorging groeide snel door de coronamaatregelen. Marktonderzoeker GfK meldt dat men dit jaar voor het eerst vaker een maaltijd bestelde dan afhaalde. Het is het vijfde kwartaal van versnelde groei achtereen voor Deliveroo. Vorig kwartaal noteerde het bedrijf een plus van 114 procent in het aantal bestellingen. In de jongste prognose zegt Deliveroo te verwachten dat de transactiewaarde weer zal afnemen wanneer de maatregelen verdwijnen.