Twinkle | Digital Commerce

Onderzoek voor Twinkle100 van start

2021-06-16
1280720
  • [nieuws]
  • 1:32

Twinkle rangschikt de grootste e-commercebedrijven van Nederland in de Twinkle100. Bedrijven die een kans hebben om in deze lijst der e-commercelijsten te komen, ontvingen deze week een enquête.

Wie zijn de grootste online verkopers in ons land? Die vraag beantwoorden we ieder jaar in de Twinkle100. De editie van 2021 biedt net als vorig jaar plaats aan 250 online productverkopers. In de editie van 2020 lag de ondergrens voor opname op 7,6 miljoen euro; de aanvoerder van de lijst was Bol.com, met een geschatte omzet van 2.17 miljard euro. Bij de samenstelling van de ranglijst wordt gekeken naar de Nederlandse online verkoopresultaten in 2020, exclusief btw en na aftrek van retouren. Dit jaar belooft het een extra spannende editie te worden, omdat voor het eerst de invloed van de coronapandemie zichtbaar wordt.

Om tot de nieuwe lijst te komen, hebben vele honderden bedrijven een enquêteformulier ontvangen. Daarin hebben zij de mogelijkheid om input te geven voor de tekst op hun profielpagina in de Twinkle100 en kunnen zij de redactie actief wijzen op belangrijke wapenfeiten en nieuwswaardigheden in het afgelopen jaar. Ook is een vraag toegevoegd over de impact van de coronapandemie op de bedrijfsresultaten en over de omzetverwachtingen voor 2021.

Hogeschool van Amsterdam

Voor de totstandkoming van de Twinkle100 werkt de redactie samen met het Centre for Market Inisghts (CMI). Dat is het onderzoeksbureau van de opleiding Commerciële Economie en het lectoraat Online Ondernemen, onderdeel van de Hogeschool van Amsterdam. Het CMI onderwerpt ’s lands grootste online verkopers aan een analyse van onder andere keurmerken, betaalmethoden en bezorgkosten.

Hoor jij in de Twinkle100?

Hoort jouw bedrijf ook thuis in de Twinkle100? Of ken je een online verkoper die de redactie misschien over het hoofd ziet? Laat dat dan weten aan projectleider Daniël Verheij, dan sturen we alsnog een enquêteformulier toe.

Heb je de enquête wel al ontvangen? Veel succes met het invullen!