Twinkle | Digital Commerce

Albert Heijn verdriedubbelt bezorggebied AH Compact

2021-05-26
1000562
  • [nieuws]
  • 0:58

Albert Heijn breidt de komende tijd het bezorggebied voor AH Compact, de bezorgdienst voor kleine huishoudens, fors uit. Over vier weken is deze beschikbaar voor in totaal 700.000 huishoudens.

AH Compact werd vorig jaar gelanceerd door de Zaanse grootgrutter met het idee om boodschappenbezorging voor huishoudens van één of twee personen aantrekkelijker te maken. Zo is het minimale bestelbedrag met 35 euro lager dan bij de reguliere bezorgdienst en is de bezorging gratis. Wel is er slechts één vierde van het totale online aanbod beschikbaar.

De afgelopen maanden werd het bezorggebied van AH Compact stukje bij beetje uitgebreid. Tot vandaag werd bezorgd in Haarlem, Nijmegen, Heemstede, Heemskerk, Beverwijk en Gouda. Nu komen daar een rits nieuwe steden bij, specifiek: Velsen, Hoorn, Deventer, Purmerend, Edam-Volendam, Alphen aan den Rijn en Zoetermeer. Volgens directeur e-commerce Philip Padberg van Albert Heijn is de nieuwe dienst in tot nu toe elk bezorggebied een succes. ‘Daarom breiden we nu snel verder uit en verdrievoudigen we het bezorggebied binnen een maand.’

Over vier weken breidt AH Compact alweer uit naar nieuwe gebieden.

Beeld: Yasmin Hargreaves