Twinkle | Digital Commerce

Praxis breidt app uit met rekenhulp voor vloeren

2021-04-12
1000562
  • [nieuws]
  • 0:52

Bouwmarkt Praxis heeft zijn mobiele app uitgebreid met een tool waarmee consumenten de oppervlakte van een vloer kunnen opmeten.

De winkelketen claimt de eerste doe-het-zelfmarkt te zijn met een dergelijke rekenhulp voor vloeren. Volgens Praxis kunnen klanten met de tool binnen enkele minuten het oppervlak van één of meerdere ruimtes opmeten, opslaan en de juiste vloeroppervlakte berekenen. Daarnaast worden de benodigde hoeveelheden laminaat of PVC berekend, inclusief snijverlies. Vervolgens kan men het juiste product erbij zoeken en deze in de juiste hoeveelheid bestellen. ‘Met deze juiste berekening hebben klanten in één keer voldoende pakketten in huis om hun klus te klaren’, aldus praxis in een persbericht.

De bouwmarkt kwam tot de tool omdat klanten regelmatig verkeerd uit blijken te komen met de hoeveelheid pakketten laminaat of PVC. Erik Jan van Zwieten, CRM Manager bij Praxis. ‘Met de innovatieve alles-in-1-tool wordt dit heel eenvoudig en voegen we een waardevolle feature toe aan onze app.’

De tool is door Praxis samen met partner WeAreBrain ontwikkeld.