Twinkle | Digital Commerce

Wijnand Jongen stopt als directeur Thuiswinkel.org

2021-01-20
1000562
  • [nieuws]
  • 1:05

Tijdens de algemene ledenvergadering van Thuiswinkel.org heeft Wijnand Jongen zojuist aangekondigd eind 2021 te stoppen als directeur van de branchevereniging. Doel is om voor de zomer een vervanger te benoemen voor deze positie.

Foto: Just Justa

Sinds de oprichting van Thuiswinkel.org in 2000 staat Jongen aan het roer van de belangenorganisatie. Na ruim twintig jaar vindt hij het tijd voor nieuwe kansen voor de vereniging en voor zichzelf. Jongen is voornemens zijn rol als president bij koepelorganisatie Ecommerce Europe te blijven uitoefenen. ‘De rest ligt nog open. Ik wil graag bij de sector betrokken blijven, mogelijk in een coachende, adviserende en/of toezichthoudende rol.’ Mogelijk gaat hij ook nog een boek schrijven over retail in het post-coronatijdperk.

Overdracht

Tijdens de ledenvergadering is Paul Nijhof herkozen als voorzitter van het bestuur van Thuiswinkel.org. Hoewel Jongen pas eind dit jaar afzwaait, zegt Nijhof alvast dankbaar te zijn ‘voor zijn grote bijdrage aan de ontwikkeling van de sector’. ‘We zijn blij dat Wijnand zijn besluit om te stoppen ruimschoots op tijd heeft aangekondigd. Daardoor zijn we met zijn hulp in staat om voor een zorgvuldige overdracht te kunnen zorgen.’

Lees hier het uitgebreide interview dat Twinkle afgelopen lente met Wijnand Jongen had over e-commerce in coronatijd.