Twinkle | Digital Commerce

Kroger mengt zich in marketplace-strijd

2020-08-14
1000562
  • 0:51

De Amerikaanse supermarktketen Kroger gaat later dit jaar van start met een eigen marketplace. Het bedrijf liet dat deze week weten.

Kroger beschikt al enkele jaren over een eigen bezorgdienst, genaamd Kroger Ship. Hiermee kunnen consumenten producten van Kroger thuis laten bezorgen. Het bedrijf geeft nu aan deze dienst uit te breiden met een marketplace en deze dus open te stellen voor derden.

Voor het integreren van de marketplace werkt Kroger samen met e-commerce bedrijf Mirakl. Het is de bedoeling dat het assortiment wordt uitgebreid naar meer dan 50.000 producten. Naast voeding komt er ook een aanbod aan speelgoed en huishoudelijk producten. Jody Kalmbach van, vice president product experience bij Kroger: ‘Onze klanten wenden zich steeds meer tot onze e-commerce oplossingen die Kroger.com biedt voor hun boodschappen en huishoudelijke behoeften. Om onze klanten beter van dienst te zijn, blijven we investeren in technologie die ons in staat stelt om onze digitale diensten uit te breiden om alles te kunnen leveren.’