Twinkle | Digital Commerce

Uber mengt zich in online boodschappenmarkt

2020-07-09
1000562
  • [nieuws]
  • 0:57

Uber heeft aangekondigd naast maaltijden, ook boodschappen te gaan bezorgen. Te beginnen in enkele steden in Zuid-Amerika en Canada, later wordt dit verder uitgebreid. Onder meer naar de Verenigde Staten.

Voor de bezorging in Zuid-Amerika - het gaat daarbij om geselecteerde steden in Brazilië, Chili, Colombia en Peru - werkt Uber samen met de Chileense online super Cornershop. Een startup waar Uber zelf ook in investeert. In Canada kunnen consumenten boodschappen bestellen in zowel de apps van Uber en Uber Eats. De steden waar wordt getest zijn Toronto en Montreal. Later deze maand zijn de eerste steden in de Verenigde Staten aan de beurt, te weten Miami en Dallas.

Vorig jaar werd nog bekend dat Uber in gesprek was met Europese supermarkten voor samenwerkingen op het gebied van een online boodschappendienst. Dus het lijkt logisch dat de boodschappendienst van Uber op een gegeven moment de Atlantische Oceaan oversteekt. Overigens testte Uber vijf jaar terug ook al met de bezorging van boodschappen in Amerika. Na amper een half jaar stopte het bedrijf daar echter alweer mee.