Twinkle | Digital Commerce

Hugo Boss legt focus op online met nieuwe ceo

2020-06-18
1000562
  • [nieuws]
  • 1:07

Luxe modelabel Hugo Boss heeft ex-Tommy Hilfiger baas Daniel Grieder aangesteld als nieuwe ceo. Hij moet doorgaan met de herstructurering van de modegroep, met meer aandacht voor online.

Daniel Grieder gaat per 1 juni 2021 aan de slag bij Hugo Boss en is aangesteld voor een periode van vijf jaar. De huidige ceo, Mark Langer, verlaat het bedrijf per 30 september 2020. Cfo Yves Müller zal van 1 oktober 2020 tot 31 mei 2021 optreden als woordvoerder van de Raad van Bestuur, zo schrijft Internetworld.

Online focus

Grieder is al meer dan dertig jaar actief in de mode-industrie. Hij bekleedde verschillende posities bij Tommy Hilfiger en sinds 2014 is hij ceo van dat label. Grieder heeft bij Tommy Hilfiger een grote bijdrage geleverd aan de digitalisering en andere innovatieprojecten en implementeerde verschillende duurzaamheidsinitiatieven. Het is de bedoeling dat de nieuwe ceo ook bij Hugo Boss de focus op online gaat leggen en de gevolgen van de coronacrisis gaat opvangen.

Herstructurering

Hugo Boss is al enige tijd bezig met een herstructurering. De modegroep had eerder problemen vanwege een te snelle groei en een mislukte merkstrategie. Vorig jaar moest de groep tweemaal haar prognose verlagen. In het eerste kwartaal van 2020 glipte Hugo Boss in het rood, mede door de gevolgen van alle coronamaatregelen.