Twinkle | Digital Commerce

Webton werkt met linkbuilding aan de toekomst

2020-02-17
20001125
  • [branded content]
  • 3:23

Vanaf het beginnen vanuit een studentenkamer tot het 20-jarige bestaan dat ze dit jaar vieren, is Webton onder eigenaar Ton Heerze uitgegroeid tot dé linkbuilder van Nederland. Een bijzondere prestatie. Inmiddels hebben ze 1.700 tevreden klanten, 25 medewerkers, lovende reviews en heeft het al driemaal op rij de toonaangevende FD Gazelle-award gewonnen, de prijs voor de snelst groeiende bedrijven van ons land. Hoe gebruikt Webton hun succes om jouw bedrijf op de kaart te zetten met behulp van linkbuilding?

Kerk

Waar andere bedrijven voor doorgroeimogelijkheden al snel kiezen voor een hypermodern nieuw pand, pakte Ton Heerze dit anders aan. Hij zag juist potentie in het kopen van de voormalige Bethlehemkerk aan de Oelerweg, in Hengelo (OV), waar ze sinds 2016 gevestigd zijn. Misschien niet direct de meest voor de hand liggende keus, maar het staat symbool voor hoe de eigenaar van de Overijsselse firma zijn bedrijf leidt: “dingen anders doen dan anderen.” Wie een stap over de drempel zet van dit gebouw, komt terecht in de hal anex garderobe, waar oude foto’s van de kerk direct de aandacht pakken en herinneren aan vervlogen tijden. Blijven innoveren zonder de basis uit het oog te verliezen, ook dat is kenmerkend voor de werkwijze van Webton.

2 miljoen websites

Elk bedrijf dat tegenwoordig een website in de lucht houdt, moet meer dan ooit z’n best doen om onder de aandacht te komen. Hét medium om leads te generen is nog altijd Google, de meest gebruikte zoekmachine ter wereld. Wereldwijd voeren we met elkaar zo’n 3,5 miljard zoekopdrachten per dag in. Ondertussen zijn er sinds in 1991 de eerste website online kwam al 1,71 miljard sites gelanceerd die strijden om een plekje op de eerste pagina van deze marktleider. Dit aantal blijft onverminderd stijgen. In Nederland gaat het om ruim 2 miljoen websites die dagelijks de strijd met elkaar aangaan. Daarom is seo-optimalisatie van je website van levensbelang om als bedrijf met je hoofd boven het maaiveld uit te komen en, om in landbouwtermen te blijven, het kaf van het koren te scheiden.

Linkbuilding als dé manier om bovenaan in Google te komen

Sinds 2006 verzorgt Webton professionele linkbuilding. Linkbuilding leidt tot een beter resultaat in Google, daar zijn ze bij deze firma van overtuigd. Sterker nog, anno 2020 is deze werkwijze nog altijd dé manier om bovenaan in de Google-ranking te komen. Wie dus denkt dat linkbuilding zijn gloriedagen inmiddels wel heeft gehad, heeft het dus mis. Maar wat houdt deze term eigenlijk precies in? “Linkbuilden draait om het verzamelen van kwalitatief hoogwaardige backlinks, waardoor je site wint aan autoriteit en relevantie”, zo is op de site van Webton te lezen. Dit klinkt echter eenvoudiger dan het in werkelijkheid is.

Algoritmes zijn namelijk sterk aan veranderingen onderhevig. Het is belangrijk om in te haken op de nieuwste trends. Ook heeft Google in de loop der jaren zijn eisenpakket aangescherpt, en doet dat nog steeds. Het legt sinds enkele jaren veel meer de focus op kwaliteit in plaats van kwantiteit. En mocht dat je al ontmoedigen om zelf met linkbuilding bezig te gaan, er zijn in totaal meer dan 200 criteria om aan te voldoen om de concurrentie voor te blijven. Dat vraagt dus kortom om een professionele aanpak.

Kosteneffectieve marketingmethode

Bij Webton beschikken ze over de know-how om topposities in Google te verwerven middels linkbuilding, ook na 2020. Hiervoor hanteren ze naar eigen zeggen een “zeer kosteneffectieve marketingmethode” die ook nog eens zorgt voor een hoge omzet. Hoe ze dat precies doen, daar zijn ze opvallend transparant over. Zo hebben ze om te beginnen tekstschrijvers voor zich werken die seo-proof artikelen schrijven over jouw gewenste product of dienst. Hierin worden linkjes aangebracht naar de URL die jij hoger wilt laten scoren in Google. De volgende stap is het plaatsen van deze teksten op externe websites die aansluiten bij jouw branche. Het gaat hierbij om sites die beschikken over een minimale Page Authority van 25 en een Trust Flow van 20. Waarmee ze beslist uniek zijn in ons land, is dat alle geplaatste backlinks afkomstig zijn van beveiligde https-pagina’s. Ook hebben deze sites overigens geen onderling verband met elkaar.

Wil jij weten of jouw website ook toekomst-proof is? Webton heeft een gratis linkbuilding-scan die je via de site aan kunt vragen. Al binnen 24 uur ontvang je een complete analyse.