Twinkle | Digital Commerce

Etos en Thuisapotheek beginnen medicijnbezorgservice

2020-02-25
1000562
  • [nieuws]
  • 1:09

Drogisterij Etos en online speler Thuisapotheek lanceren een nieuwe medicijnservice. Met Etos Plus kunnen consumenten hun medicatie bestellen, ophalen en laten bezorgen.

Vooralsnog kan dat alleen in Haarlem en Overveen. Met de gisteren gelanceerd Etos Plus-app kunnen klanten hun medicijnen op recept bijhouden en periodiek laten bezorgen of afhalen. Etos omschrijft de service als volgt: ‘Met de Etos Plus-app ontvang je recepten van he behandelend arts digitaal, bestel je de medicijnen en laat je ze thuis of in een Etos winkel bezorgen. Daarbij heb je altijd een actueel overzicht van de medicijnen die je gebruikt (hebt) op je smartphone.’

Belangrijk is dat Thuisapotheek dienstdoet als de apotheek. Werknemers van Thuisapotheek controleren de medicijnen en de online speler verzorgt de levering. Klanten kunnen er ook voor kiezen om medicijnen in filialen van Etos op te halen. Daarnaast gebruikt de nieuwe service de naam van Etos om een groter publiek te bereiken.

Etos Plus is voor nu beschikbaar voor iedereen die ouder is dan 16 jaar en woont in Haarlem of Overveen. Het maakt daarbij niet uit wie de huisarts is of bij welke zorgverzekering de consument is aangesloten. Na de proefperiode wordt gekeken naar een uitbreiding. Bestellingen die voor 12 uur ’s middags zijn geplaatst, worden de volgende dag bezorgd. Als het medicijn voor het eerst wordt besteld, is Thuisapotheek verplicht eerst uitleg te geven over de medicatie.