Twinkle | Digital Commerce

Techfonds wil Just Eat kopen

2019-10-22
1000562
  • [nieuws]
  • 0:55

Het Zuid-Afrikaanse technologiefonds Prosus heeft zich in de overnamestrijd  van maaltijdbezorger Just Eat geworpen. Het techfonds is bereid een bod te doen dat 20 procent hoger ligt dan dat van Takeaway.

Prosus biedt omgerekend 5,7 miljard euro voor het Britse maaltijdbezorgplatform. Het Reformatorisch Dagblad schrijft dat het bedrijf het bod in contanten wil doen en zo meer zekerheid te bieden aan de aandeelhouders. Takeaway wil de overname in aandelen doen.

Investeren in eigen bezorgers

Een ander verschil tussen beide partijen is dat Prosus wil inzetten op eigen bezorgers en daar ook in wil investeren. Takeaway heeft aangegeven daar weinig in te zien.

In augustus bereikte maaltijdbezorgplatform Takeaway overeenkomst met Just East over een fusie. Die lijkt nu dus op losse schroeven te staan. Eerder werd al bekend dat Just Eat-aandeelhouders het bod van TakeAway te laag vonden.

Prosus heeft reeds belangen in andere maaltijdbezorgers als Delivery Hero, iFood (Brazilië) en Swiggy India). In Duitsland nam Takeaway eind 2018 Delivery Hero over.