Twinkle | Digital Commerce

Amerikaanse boodschappendienst ontvangt 50 miljoen groeigeld

2018-05-15
995608
  • [nieuws]
  • 0:51

Good Eggs, een Amerikaanse bezorgdienst voor boodschappen, heeft tijdens een investeringsronde vijftig miljoen dollar aan groeigeld opgehaald. En dat terwijl het bedrijf drie jaar geleden nog bijna over de kop ging.

Het bedrijf wil het groeigeld vooral gebruiken om verder uit te breiden in Amerika, en met name in Californië - Good Eggs is vooral actief in San Fransisco. Ceo bentley Hall verklaart dat Good Eggs doelgericht wil groeien en dit jaar klaar is voor 'doordachte uitbreiding'.

Good Eggs bezorgt vooral organische en lokale producten in het westen van Amerika. Het uitbreiden van de activiteiten van Good Eggs zorgt ervoor dat het bedrijf wil gaan concurreren in de sterke Amerikaanse online boodschappenmarkt. Alleen in Californië al wordt die markt op een waarde van 7 miljard dollar geschat.

In 2015 stond het er een stuk slechter voor bij Good Eggs. Het bedrijf verkeerde in financiële nood en moest gedwongen medewerkers ontslaan. Ook werden de activiteiten buiten San Fransisco gestaakt.