Twinkle | Digital Commerce

Boodschappen afhalen bij 'kastjesmuur' Carrefour

2018-05-08
1000562
  • [nieuws]
  • 0:59

Consumenten die bij Carrefour hun boodschappen doen, kunnen sinds kort de boodschappen ook afhalen bij een speciale muur.

Carrefour plaatst de muur bij een vestiging in Mont Saint-Jean. Dat is niet zonder reden: die vestiging wordt momenteel verbouwd en is dus niet open.

De muur bestaat uit speciale kastjes, waar zowel verse artikelen als houdbare producten in kunnen worden bewaard. Wie de muur wil gebruiken, kan online uit een assortiment van 17.5000 producten een keuze maken. Vervolgens kunnen de klanten uit twee tijdsperiodes kiezen: overdag van 11:00 uur tot 15:00 uur en ’s avonds van 16:00 uur en 23:00 uur.

Geen pas

Bij het afhalen van de boodschappen, ontvangen de consumenten per SMS een code. Middels een QR-code kunnen ze vervolgens de boodschappen afrekenen middels Bancontact of de homebanking app. Betalen met een bankpas is er dus niet meer bij.

Koerswijziging

Carrefour kondigde begin dit jaar aan het roer om te gaan gooien. De keten wil de komende jaren 2,8 miljard euro investeren in online. Daar tegenover staat het vertrek van 2.400 werknemers bij het hoofdkantoor in Parijs. In 2022 wil de retailer ‘de wereldleider in voedseltransitie’ worden.