Twinkle | Digital Commerce

GrandVision koopt Zonnebrillen.com

2017-11-28
1757988
  • [nieuws]
  • 1:02

GrandVision, marktleider in de Nederlandse optiekbranche, wordt voor een onbekend bedrag eigenaar van Zonnebrillen.com. De acquisitie past volgens de Twinkle100-speler in de strategie om online verder te groeien.

De overname wordt per 1 december van kracht, dus aanstaande vrijdag al. Het internationaal opererende GrandVision, dat hoofdkantoor houdt bij Schiphol, meldt dat met de overname een nieuw online kanaal wordt toegevoegd. Het impliceert dat Zonnebrillen.com als autonome webwinkel verder zal draaien.

Zonnebrillen.com

Mischa Tan, een van de oprichters van FD Gazelle Zonnebrillen.com, ziet ‘veel synergie met GrandVision’. Hij zette Zonnebrillen.com in 2010 op met Rogier van Willigen. Vanuit Leiden zijn ze met hun 'Roze Bril B.V.' inmiddels ook over de landsgrenzen actief, met Designsunglasses.com, LunettesdeSoleil.com en Sonnebrillen.com.

GrandVision en e-commerce

Met 8 miljoen euro Nederlandse omzet in 2016 staat GrandVision als 147e genoteerd in de Twinkle100. Pearle verkoopt vooralsnog alleen lenzen online, bij zusterketen Eyewish is het ook onmogelijk om complete brillen online te bestellen en thuis te laten bezorgen.

Online geboren concurrenten

GrandVision (ruim zesduizend winkels in 44 landen) kreeg hier de afgelopen jaren te maken met online geboren concurrenten als Ace & Tate en het Charlie Temple. Eerstgenoemde nieuwkomer beschikt inmiddels ook over twintig fysieke winkels, die voor het leeuwendeel van de omzet zorgen.