Twinkle | Digital Commerce

Walmart lokt klanten naar winkel met korting click-and-collect

2017-09-04
180101
  • [nieuws]
  • 1:08

Amerika's grootste retailer Walmart gaat internetshoppers belonen voor het ophalen van hun order in de winkel door hen korting te geven op het online aanbod. De keten, die in een prijsoorlog verwikkeld is met Amazon, hoopt op logistieke besparingen en bijverkoop in zijn winkels.

Klanten die kiezen voor het afhalen van hun internetbestelling bij één van Walmarts vestigingen in plaats van thuisbezorging, krijgen tussen de drie en vijf procent korting. Walmart biedt de speciale 'afhaalprijzen' deze maand voor 10.000 producten uit zijn assortiment; tegen juni moeten dat er meer dan een miljoen zijn.

Fabrikanten dupe van strijd

De prijsverlagingen zijn voor de Amerikaanse retailer noodzakelijk in het kader van de prijsoorlog met Amazon, die steeds verder oplaait. De concurrenten, die elkaar online proberen af te troeven, probeerden begin dit jaar klanten te trekken door de versoepeling van hun bezorgvoorwaarden. Daarna richtte de strijd zich op de verkoopprijzen; het snijden in marges jaagt Amerikaanse fabrikanten angst aan, omdat beide bedrijven prijsverlagingen afdwingen bij hun leveranciers.

Target

Voor Amerikaanse consumenten is de korting op click-and-collect niet nieuw: discounterTarget gaf drie jaar terug al korting voor het ophalen van orders in een poging internetbestellers naar de winkelstraat te krijgen.