Twinkle | Digital Commerce

Zalando stapt in fysieke detailhandel met aankoop sportkledingketen

2017-05-28
180101
  • [nieuws]
  • 1:08

Zalando krijgt er in één keer vijftien fysieke filialen bij met de aankoop van Kickz, een Duitse landelijk opererende keten die handelt in sneakers, basketbalartikelen en streetwear. Met zijn nieuwe dochterbedrijf zet Zalando de tot nu toe grootste stap in de winkelstraat.

De jaarcijfers van de Duitse webwinkel, die gisteren verschenen, publiceerde Zalando onder de veelzeggende naam 'Zalando City Guide'. Zalando zoekt de stad dan ook steeds vaker op en bezit al outlets in Berlijn en Frankfurt. In de Süddeutsche Zeitung noemt bestuurslid David Schneider de winkels van Kickz een 'test'. 'Ons doel is niet om nieuwe offline-concepten op te werpen, maar bestaande offline-concepten te gebruiken', zegt de Zalando-topman.

Integrated commerce
Zalando kocht niet eerder zo'n grote keten, maar werkt al een tijd samen met andere retailers, die het een plek geeft op zijn verkoopplatform. Naar het integrated commerce-concept verkopen lokale winkeliers hun waar in de webwinkel van Zalando, dat hen ook fulfilment uit handen neemt. 

Nederland
Het ziet er voorlopig niet naar uit dat Zalando ook in Nederland stenen locaties bouwt; begin dit jaar verklaarde Zalando aan Twinkle dat er nog geen plannen zijn voor een nieuw distributiecentrum. 

Lees ook: 'Modestad zonder grenzen' (Twinkle 1-2017)