Twinkle | Digital Commerce

Oprichtster Net-a-porter naar concurrent Farfetch

2017-05-28
25921458
  • [nieuws]
  • 1:09

Natalie Massenet, oprichtster van Net-a-porter.com, maakt de overstap naar concurrent Farfetch. Zij verliet haar eigen bedrijf in september vorig jaar vlak voor de fusie met Yoox, waar zij de deels de leiding zou krijgen over online luxereus Yoox Net-a-porter Group.

Bij Farfetch krijgt Massenet een adviserende rol; haar taak bestaat uit het versterken van het merk Farfetch en het ontwikkelen van nieuwe partnerschappen. Vooral in die laatste verantwoordelijkheid komt zij in het vaarwater van haar verkochte kindje.

Vol lof
Bij Farfetch zijn ze trots dat Massenet plaatsneemt in het bedrijf. CEO José Neves noemt haar een pionier, ‘die de weg vrijmaakt voor de rest van ons door te laten zien dat luxe niet alleen online verkoopt, maar ook dat het internet de voornaamste manier is voor klanten om in contact te komen met merken’, schrijft FashionUnited.

Aandelen verkopen
Massenet zou in tijden van genoemde fusie samen met Yoox-oprichter Federico Marchetti in het bestuur van de Yoox Net-a-porter Group plaatsnemen, maar zou daar enkel de leiding krijgen over redactionele content en de sales strategie. De Net-a-porter-oprichtster zei na een vakantie niet plaats te willen nemen in het bestuur van het nieuwe bedrijf en al haar aandelen te verkopen. Dit komt neer op ongeveer 153 miljoen dollar, aldus Amerikaanse media.