Twinkle | Digital Commerce

Jysk ontsluit totale assortiment voor webshoppers

2017-05-28
500281
  • [nieuws]
  • 1:32

Nederlandse klanten van Jysk kunnen binnenkort het complete aanbod van de woonwinkelketen in huis halen. Artikelen worden vanuit het distributiecentrum in Denemarken naar een vestiging naar keuze gestuurd. De afhalende klant hoeft er niet extra voor te betalen.

Dat vertelt countrymanager Frank Christant op Retailwatching.nl. ‘Natuurlijk verkopen we in alle landen veel dezelfde producten met veelal een Scandinavisch design, maar er zijn ook de nodige smaakverschillen waar we lokaal op inspelen. Alles wat klanten in landen als Denemarken, Oekraïne of Engeland kunnen bestellen, is over enkele weken ook hier te koop.’

Jysk in Nederland
Onlangs opende de Deense formule Jysk zijn 85e Nederlandse winkel, in Alphen aan den Rijn. Jaarlijks moeten er tien tot twintig winkels bijkomen in ons land. ‘Na een trage start in de Nederlandse markt een paar jaar geleden, zijn we gaan accelereren en worden we steeds meer een belangrijke speler in de markt’, aldus Christant. Komend voorjaar worden de eerste Belgische winkels geopend.

Kleine operationele winst
Christant kijkt terug op een boekjaar (tot en met augustus 2016) met de ‘beste bedrijfsresultaten ooit’ in Nederland. Het Deense bedrijf boekte hier een omzet van 89,7 miljoen euro. Voor het eerst sinds de Nederlandse entree in 2006 werd een operationele winst geboekt (0,3 miljoen euro). Christant vertelt dat sinds de start van het nieuwe boekjaar ‘grote stappen in ebit’ worden gemaakt, bij toenemende omzetten (vooral dankzij bestaande winkels).

Twinkle100
Met een Nederlandse online omzet van 4 miljoen euro in 2015 staat Jysk als 174e genoteerd in de Twinkle100. Webshoppers kunnen artikelen afhalen of retourneren in de winkels. Christant laat Retailwachting.nl weten dat Jysk de online omzet ‘elk jaar bijna weet te verdubbelen’. Volgens hem wordt inmiddels 10 procent van de Nederlandse omzet online gegenereerd, wat neerkomt op ongeveer 9 miljoen euro op jaarbasis.