Twinkle | Digital Commerce

4 op de 10 iDeal-betalingen op mobiel

2017-05-28
180101
  • [nieuws]
  • 1:04

Van alle iDeal-betalingen werd afgelopen december 38,2 procent gedaan op een mobiel apparaat. Het ging om bijna 11 miljoen transacties, ruim het dubbele van december 2015. Drempelverlagingen hebben eraan bijgedragen dat ‘mobiel iDeal’ is doorgebroken.

Veel aangesloten hebben het eenvoudiger gemaakt om mobiel te betalen met iDeal, bijvoorbeeld door paslezers deels of helemaal overbodig te maken. Ook verschenen er afgelopen jaar apps waarmee consumenten makkelijk en snel onderling via iDeal kunnen betalen (peer-to-peer). Daarnaast werd betalen met iDeal middels het mobiel scannen van qr-codes geïntroduceerd, hoewel dat laatste slechts een kleine bijdrage zal hebben geleverd aan het transactievolume.

Transactievolume
Betaalvereniging Nederland deelt vandaag iDeal-cijfers over het afgelopen jaar. Het totale transactievolume kwam uit op 282,6 miljoen betalingen, 27,3 procent meer dan in heel 2015.


De transactiegroei was vorig jaar sterker dan in 2015, toen een plus van 23,2 procent werd genoteerd. De Betaalvereniging relateert de groei aan ‘de snelle groei van online winkelen en online facturen betalen’.
 
Lees ook: