Twinkle | Digital Commerce

Icecat doet overname in voorbereiding op beursgang

2017-05-27
24421373
  • [nieuws]
  • 0:49

Icecat, uitgever van productinformatie voor bijvoorbeeld bol.com en wehkamp, neemt webshop-integrator Iceshop over voor 3,1 miljoen euro. Iceshop was in handen van investeringsmaatschappij iMerge en behoort nu tot het portfolio van beursgegadigde Icecat.

Iceshop, naar verwachting goed voor een omzet van 630.000 euro voor het lopende boekjaar, is onder andere ontwikkelaar van het open source webshopplatform Batavi en levert productinformatiesoftware. Ook zorgt het bedrijf voor productdata in Magento en Prestashop.

Agressiever inzetten op groei
‘Door de integratie van Iceshop-diensten binnen Icecat, kunnen we agressiever inzetten op groei van Iceshop-diensten binnen het wereldwijde netwerk van Icecat-klanten’, zegt Emre Tan Altinok, directeur van Icecat, volgens Computable.  

Beursgang
Icecat kondigde in november aan binnenkort de beursvloer te betreden. Het bedrijf met klanten als bol.com, wehkamp, Amazon en eBay wil 10 miljoen euro ophalen voor de uitbreiding van zijn productcatalogi.