Twinkle | Digital Commerce

Flavourites krijgt vaste fysieke locatie

2017-05-27
409230
  • [nieuws]
  • 1:23

Flavourites staat aan de vooravond van een nieuwe editie van Flavourites Live. Ruim honderd aangesloten webshops etaleren hun waar de komende drie dagen in de Amsterdamse Kromhouthal. Dit weekend opent het webwinkelplatform ook een vaste eigen stek.

Dat laat medeoprichter Natascha Klootsema weten aan Twinkle. ‘We krijgen een plek in de Snorfabriek in Utrecht. In dat gebouw zit een uitgeverij, maar ook allemaal creatieve bedrijven, een muziekstudio, een zeefdrukkerij, horeca en een winkel. Zaterdag openen wij er een studio in een oude bouwkeet die ik op de kop heb getikt. Achter een glaswand etaleren we wat er zoal te koop is bij Flavourites, neem bijvoorbeeld vintage tassen. Bezoekers kunnen qr-codes scannen om de producten online te vinden en kopen. Elke twee maanden wisselt het aanbod.’

Kromhouthal
De studio is vanaf komende zaterdag geopend, terwijl de achtste editie van Flavourites Live dan volop aan de gang is. In de Kromhouthal runnen de participerende webwinkels drie dagen lang een pop-up shop. In de entourage kunnen bezoekers onder meer genieten van allerhande food en workshops.

Tien jaar Flavourites
Het webwinkelplatform, in 2007 door Klootsema opgezet met compagnon Marije Mulder, bereidt zich voor op het tienjarige bestaan. Selectie aan de poort, curatie zogezegd, blijft belangrijk voor Flavourites. Volgens Klootsema wordt slechts een fractie van de shops die zich aanmelden doorgelaten. 'We willen vooral de snoepjes plaatsen’, zei ze eerder tegen Twinkle. Webwinkels - een beperkt aantal affiliateshops uitgezonderd - betalen een vast bedrag per maand voor opname. Tegen extra betaling kunnen ze ervoor zorgen dat hun webwinkel beter zichtbaar wordt op de vorig jaar ververste verzamelsite.