Twinkle | Digital Commerce

HelloFresh gaat bezorgen met fiets

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 0:52

Maaltijdboxaanbieder HelloFresh voegt de elektrische fiets toe aan zijn logistieke netwerk. Samen met start-up FoodLogica voert HelloFresh deze maand een pilot uit waarbij gedeeltelijk per fiets bezorgd wordt.

Start-up FoodLogica richt zich op duurzame logistiek en levert elektrische fietsen aan HelloFresh. De fietsen worden via zonnepanelen opgeladen en kunnen de maaltijdboxen gekoeld vervoeren. Tijdens de proef, die in Amsterdam plaatsvindt, wordt een gedeelte van de naleveringen per fiets bezorgd. In het kader van duurzaamheid opent HelloFresh ook een nieuw distributiecentrum in Maastricht, om bezorgafstanden te verkorten.

Track & trace
Binnenkort komt ook track & trace informatie voor HelloFresh-klanten beschikbaar. Vanaf een half uur voor levering kunnen consumenten de bezorgroute van hun maaltijdbox live volgen.

Omzetgroei en verlies
HelloFresh maakte eerder deze maand bekend een nieuwe eigenaar te zoeken. Het bedrijf verwacht in de toekomst minder omzetgroei, maar wel winst. HelloFresh zag zijn omzet dit jaar flink groeien, maar boekte tegelijkertijd verlies door afwaarderingen.