Twinkle | Digital Commerce

Flipkart komt met snelle bezorging, concurreert met Prime

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:05

Flipkart, de grootste e-commerce partij in India, heeft een versnelde bezorgdienst geïntroduceerd om te concurreren met Amazon’s Prime. ‘Assured’, zoals de service heet, is niet gebaseerd op een abonnement, zoals bij de Amerikaanse gigant.

Flipkart promoot Assured dan ook met de mededeling dat de dienst beschikbaar is voor ‘alle klanten’. Bestellingen met een orderwaarde boven de 500 Indiase rupee (6,60 euro) worden binnen twee tot vier dagen verzonden.

Prime in India
Amazon, dat momenteel het aantal producten van zijn eigen merk uitbreidt op Amazon.in, verzendt online bestelde artikelen binnen twee dagen naar klanten. Wel moeten zij lid zijn van Prime, voor 999 Indiase rupee per jaar (introductieprijs van 499 Indiase rupee).

Flipkart First
Assured is Flipkart’s tweede poging om klanten warm te maken voor razendsnelle bezorging. In 2014 introduceerde het bedrijf een soort Prime-abonnement onder de naam Flipkart First. Deze dienst werd een jaar later in stilte stopgezet.

App only
Flipkart maakte faam door vorige zomer aan te kondigen de deuren van zijn webwinkel te sluiten. Het bedrijf zou app only doorgaan. Zover is het nooit gekomen; in november kwam er een nieuwe mobiele website, die de nieuwe app-achtige features van Google bevat.