Twinkle | Digital Commerce

Failliet eLinea gekocht door Audax

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:16

All you can read-dienst eLinea is overgenomen door Audax. De failliete service opent zijn deuren weer op 1 oktober, als het ‘vernieuwen en uitbreiden’ onder de nieuwe eigenaar is afgerond.

‘Helaas werd enkele weken geleden duidelijk dat eLinea niet op de huidige basis kon voortbestaan. Kort daarop werd het faillissement uitgesproken waarna zich direct meerdere belangstellenden voor een overname meldden. Uiteindelijk is Audax verkozen als de beste partij’, staat op Elinea.nl.

Bijna break even
Het lukte eLinea niet om op tijd geld te vinden bij investeerders, terwijl de Blendle-concurrent al ‘bijna break even’ draaide. ‘Dit voorjaar waren we dichtbij een veelbelovende deal met een strategisch partner’, aldus Michel Suijkerbuijk, directeur van de eReaders Groep. ‘Maar dat is door externe omstandigheden begin deze maand doodgelopen. Begin dit jaar was ik ervan overtuigd dat de investeerders min of meer voor ons in de rij zouden staan na de grote sprongen vooruit eind 2015.’

Concurrenten
ELinea bood toegang tot artikelen van bekende tijdschriften, kranten, schrijvers, dichters en cartoonisten voor 9,99 euro per maand. Ook waren stukken los aan te schaffen. ELinea heeft Blendle als grote concurrent. Een andere, MyJour, werd eerder dit jaar opgedoekt. De digitale krant van De Persgroep, Paper, voldoet niet aan de verwachtingen.

E-commerce bij Audax
Audax, vooral bekend van AKO, heeft in het verleden verschillende eigen e-commerce initiatieven geïntroduceerd. Naast de webwinkel voor AKO, startte het bedrijf onder andere met een reissite - Tessatravel.nl - en een shop voor budgetmode (Mooinietduur.nl). Die laatste is inmiddels opgedoekt.