Twinkle | Digital Commerce

Video Vrijdag: magazijnen scheppen werk in Ohio

2017-05-27
180101
  • 1:01

Elke vrijdagmiddag vindt u hier een relevante video over digital commerce, met een korte toelichting van de redactie. In deze aflevering van de rubriek ‘Video Vrijdag’ ziet u hoe de Amerikaanse staat Ohio een economische transformatie doormaakt, dankzij e-commerce.

Amazon, J.C. Penney, Home Depot, Victoria's Secret, Fanatics.com en Zulily.com hebben drie dingen met elkaar gemeen: het zijn Amerikaanse bedrijven, ze verkopen online én ze hebben een distributiecentrum in Ohio.

De afgelopen decennia heeft de ‘Buckeye State’ veel fabrieken de deuren zien sluiten, inwoners moesten naar andersoortig werk op zoek. De distributiecentra van (online) retailers schiepen nieuwe banen.

Ohio ligt redelijk centraal, in het Middenwesten van de VS. Het wegennet is goed, de grond goedkoop, het belastingregime mild en er is voldoende personeel beschikbaar, somt CNBC de gunstige voorwaarden voor retailers op. In de staat zijn 760 warehouses gevestigd, aldus het Amerikaanse Bureau of Labor Statistics. Alleen in Pensylvania staan er meer (855), maar in Ohio komen er de laatste tijd het meest bij.