Twinkle | Digital Commerce

Amazon werkt met Britse overheid voor dronebezorging

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 0:57

Amazon werkt samen met de Britse overheid voor het testen van bezorgen via drones. Waar de Amerikaanse retailer op eigen bodem weerstand ervaart, kan het in Groot-Brittannië rekenen op steun.

Een team van experts uit verschillende overheidsafdelingen heeft zich samen met de UK Civil Aviation Authority (CAA) verenigd om Amazon te helpen in zijn proeven. De retailer mag onder toezicht drie innovaties testen.

Drie keer testen
Het gaat om het uitproberen van vliegen met drones buiten het zicht van de bestuurder op het platteland en in de steden, het testen van de drone sensor die obstakels in de lucht moet herkennen, en een proef waarin één persoon meerdere drones tegelijk bestuurt.

Strengere regels in VS
Amazon’s plannen om pakketjes in eigen land met drones te bezorgen vielen in juni in het water door nieuw opgestelde regels van de Amerikaanse overheid. Het komt erop neer dat bedrijven als Amazon, Google en Walmart hun vliegtuigjes mogen gebruiken om pakketjes vanuit een plattelandsmagazijn aan lokale boerderijen te leveren. De stad is verboden terrein.