Twinkle | Digital Commerce

Minimale toezegging voor bezorging per drone in VS

2017-05-27
183101
  • [nieuws]
  • 1:12

Amazon’s plannen om pakketjes met drones te bezorgen vallen in het water door nieuw opgestelde regels van de Amerikaanse overheid. Waar eerst nog werd gedacht dat de vliegtuigjes dit jaar al van de grond konden komen, blijkt het gebruik van drones nu te worden beperkt.

Het is voor het eerst dat de Amerikaanse overheid regels heeft opgesteld voor het commercieel inzetten van drones voor pakketbezorging. Het komt erop neer dat bedrijven als Amazon, Google en Walmart hun vliegtuigjes mogen gebruiken om pakketjes vanuit een plattelandsmagazijn aan lokale boerderijen te leveren, zo meldt The Guardian.

Niet in stad
De stad is verboden terrein, zo laat de regering weten. Daarnaast moet elke drone zijn eigen piloot hebben, moet deze piloot elke twee jaar opnieuw geschoold worden, mag de drone niet uit het zicht van zijn bestuurder verdwijnen en mag het pakket niet meer wegen dan 25 kilo.

Teleurstelling
Een flinke teleurstelling voor Amazon, die verwachtte dit jaar actief te kunnen starten met drone delivery na goedkeuring van de Federal Aviation Administration (FAA). De pure player maakte in december 2013 met veel bombarie bekend met drones te willen bezorgen. Binnen vijf jaar moest het Prime Air-plan realiteit zijn, was destijds de verwachting. De afgelopen periode heeft Amazon diverse generaties vliegtuigjes getest om klaar te zijn voor de officiële stap.