Twinkle | Digital Commerce

Ecommerce Foundation komt met reeks landenrapporten

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 0:58

De Ecommerce Foundation heeft vandaag een rapport gepubliceerd over de Nederlandse online consumentenmarkt. Het is het eerste in een reeks met e-commerce rapporten vol cijfers, trends en ontwikkelingen in specifieke landen.

De Ecommerce Foundation is een non-profitorganisatie, gelieerd aan en ondersteund door Thuiswinkel.org. De missie is, volgens het persbericht, ‘internationaal mensen verder te helpen met e-commerce dankzij onderzoek, benchmarks en het delen van kennis’.

Nog 13 rapporten
Daaraan geeft de stichting onder andere invulling door de publicatie van landenrapporten. Nederland trapt af (pdf), voor later dit jaar staan rapporten over 11 andere landen op de rol, waaronder België, Duitsland, Groot-Brittannië, Rusland en India. Ook worden een European Overview en een Global Overview gepubliceerd.

Wikipedia van de e-commerce
De landenrapporten verschijnen op Ecommercewiki.org, de begin dit jaar gelanceerde ‘Wikipedia van de e-commerce'. In het rapport over Nederland staan veel cijfers uit de laatste Thuiswinkel Markt Monitor. Belangrijke bevindingen zijn gebundeld in onderstaande infographic:

De light-versies van de rapporten van de Ecommerce Foundation zijn kosteloos te downloaden, het complete rapport over Nederland kost 95 euro.