Twinkle | Digital Commerce

Video Vrijdag: de bezorgrobot van Domino’s Pizza

2017-05-27
180101
  • 1:12

Elke vrijdagmiddag vindt u hier een relevante video over e-commerce, met een korte toelichting van de redactie. In deze aflevering van de rubriek ‘Video Vrijdag’ maakt u kennis met DRU, de bezorgrobot van Domino’s Pizza.

DRU staat voor Domino’s Robotic Unit. Het zelfrijdende voertuig op vier wielen beschikt over compartimenten die producten warm of juist koel kunnen houden.

De snelste route
Als in een vestiging van Domino’s Pizza wordt ingevoerd waar een deegschijf bezorgd moet worden, kiest DRU zelfstandig de snelste route. Sensoren zorgen ervoor dat de bezorgrobot obstakels uit de weg gaat en heel blijft.

DRU in Nederland
Technisch is DRU, aangedreven door technologie van de Australische startup Marathon Robotics, volgens Domino’s klaar om in gebruik genomen te worden. De bezorgrobot is down under volop getest. Voor de zomer nog moeten de eerste proeven in Nederland plaatsvinden.

Eerste stap
‘Autonome voertuigen maken het mogelijk veiliger, sneller, schoner en efficiënter goederen bij de klant te krijgen en daarom zetten we hier vol op in’, aldus André ten Wolde, Domino’s ceo in Nederland en België. 'Dit prototype is slechts de eerste stap in onze ontwikkeling', verklaart hij verder. 'We zullen doorgaan met een reeks innovaties die allen ten doel hebben om het thuis laten bezorgen van pizza's te revolutioneren.'