Twinkle | Digital Commerce

Coolblue opent depot in Oostzaan en Nieuwegein

2017-05-27
180101
  • 1:09

Coolblue opent depots in Nieuwegein en Oostzaan voor zijn eigen bezorgdienst CoolblueBezorgt. Het bedrijf onderzoekt nog of andere depotlocaties nodig zijn voor landelijke dekking.

Op zijn vacaturepagina zoekt Coolblue sinds kort naar een ‘chauffeur bezorging’ en een ‘teamleider bezorging’ in Oostzaan. Eerder deze week waren deze vacatures ook voor de locatie in Nieuwegein te vinden, maar de retailer heeft deze locatie van de website gehaald.

Meer locaties
Desalniettemin bevestigt een woordvoerder van Coolblue de opening van de locaties aan Twinkle. ‘Ja, Nieuwegein en Oostzaan zijn inderdaad locaties voor depots van CoolblueBezorgt. Coolblue is nog aan het onderzoeken of er verder nog depots komen voor CoolblueBezorgt. Uit dat onderzoek moet nog blijken hoeveel dat er worden en waar die komen. Dat is nu nog niet bekend.’

Tussenstationnetje
Eind dit jaar wil Coolblue in heel Nederland bezorgen, liet eindbaas Pieter Zwart in februari al weten. Nu rijden de busjes alleen nog rond in Brabant, Limburg en Rotterdam en wordt het witgoed vanuit het distributiecentrum in Tilburg geleverd. Maar: ‘Het is niet zo logisch om een wasmachine straks vanuit Tilburg naar een klant in Groningen te brengen. Een tussenstationnetje is dan efficiënt, noem het een hub. Wij kunnen ook rekenen’, zei Zwart.

In Twinkle 3-2016 (verschijnt 22 maart) bespreken experts uit de branche de voor- en tegens van een eigen bezorgdienst in de rubriek Branchegeluiden.