Twinkle | Digital Commerce

Amazon opent tweede boekwinkel in zomer

2017-11-08
180101
  • 0:59

Amazon breidt zijn fysieke aanwezigheid in de Verenigde Staten uit door nog een boekwinkel te openen. De nieuwe vestiging in San Diego komt in een winkelcentrum, vlakbij filialen van voorheen pure players Bonobos en Warby Parker.

De Amerikaanse retailgigant opende in november zijn eerste winkel in thuisplaats Seattle, waar zo’n vijfduizend verschillende boeken worden verkocht. Deze worden online allemaal met 4 sterren of meer gewaardeerd. Daarnaast vinden klanten er hardware van Amazon: Kindle, Echo, Fire TV en Fire-tablet. Boeken kunnen voor dezelfde prijs als online worden gekocht of gedownload.

Vacatures
Een tweede boekwinkel komt aankomende zomer in een winkelcentrum in San Diego, zo staat op de gevel van de vestiging. Het bedrijf is momenteel op zoek naar een store manager en verschillende andere winkelmedewerkers, meldt E-commercefacts.

Tevreden
Amazon wordt al jaren gezien als de internetreus die kleine boekwinkels het leven zuur maakt. Met de opening van een tweede boekwinkel laat het bedrijf indirect weten tevreden te zijn met de resultaten van de eerste vestiging. Amazon laat hier zelf geen informatie over los.