Twinkle | Digital Commerce

Coolblue gaat zelf bezorgen

2017-05-27
180101
  • 1:49

Coolblue begint vandaag met de uitrol van een eigen bezorgdienst. CoolblueBezorgt levert een deel van de witgoedbestellingen af bij klanten. Eind dit jaar moeten er 'zo'n vijftig blauwe busjes' door Nederland rijden.


Dat laat de nummer 4 van de Twinkle100 weten aan Twinkle. Vanaf vandaag rijden er vijftien Coolblue-bestelwagens rond in Brabant en een deel van Limburg. De eigen bezorgdienst is de afgelopen vier maanden getest en tekent bij de start voor ongeveer 1 op de 10 witgoedbestellingen in Nederland. Uitbreiding naar België wordt onderzocht.

Van bestelling tot ontvangst
Uit de persverklaring: ‘Coolblue heeft sinds de dag van de oprichting één belangrijk doel: klanten blij maken. Op één onderdeel van het hele proces - van bestelling tot ontvangst van een pakketje - had het bedrijf echter nog geen invloed. De levering zelf. Vanaf vandaag maakt Coolblue er werk van om dit te veranderen.’

‘Bij de levering van grote producten komen mensen echt bij je in huis’, laat medeoprichter en directeur Pieter Zwart optekenen. ‘We zijn blij dat we vanaf nu ook weten wíe er bij je thuis komen. We kunnen nu met een gerust hart onze bezorgers bij je oma langs laten komen.'

Tijdvakken
CoolblueBezorgt (video) werkt met tijdvakken van 60 minuten. Vandaag besteld is morgen gratis in huis, ook op 4 hoog. Webshoppers krijgen een sms met de aflevertijd, een half uur voor levering gevolgd door een telefoontje. De bezorgers van Coolblue zijn realtime te volgen met een track & trace code. Ze installeren nieuwe apparatuur, testen of het werkt en nemen oude apparatuur desgewenst ook meteen mee.

Tweemansbezorging
Vooralsnog levert Coolblue alleen witgoed, nu drie jaar in het assortiment, zelf. Eerst alleen in het zuiden van het land, later dit jaar dus ook boven de rivieren. Voor deze categorie sloot de online retailer eerder bezorgovereenkomsten met achtereenvolgens Fiege en Exchange Logistics. Het is voorzienbaar dat Coolblue meer tweemansbezorgdiensten op zich gaat nemen.

Distributiecapaciteit
Coolblue laat vandaag ook weten dat de capaciteit van zijn nieuwe distributiecentrum in Tilburg ruim wordt verdubbeld, tot meer dan zestigduizend vierkante meter.

Lees ook: