Twinkle | Digital Commerce

Amazon krijgt 750 nieuwe afhaalpunten in Nederland

2017-05-27
180101
  • 1:07

Dankzij een samenwerking met DPD kunnen Nederlanders bestellingen op Amazon.de voortaan ophalen. De optie komt beschikbaar in 750 Nederlandse winkels. België krijgt er 725 afhaalpunten bij, in Luxemburg krijgt Amazon 25 pickup-locaties.


De grootste online retailer ter wereld sloot eind 2009 al een Europees afhaalpact met Kiala, dat werd overgenomen door UPS. De rebranding tot UPS Access Points moet dit jaar worden voltooid. Nu trekt Amazon op met DPD Pickup om extra afhaalmogelijkheden te scheppen. Nederland en Luxemburg zijn nieuw in het netwerk. Het aantal locaties in België, waar Amazon al wel samenwerkt met Kiala, wordt bijna verdubbeld.

Gemak
‘Veel kopers hebben al voor afhaalpunten gekozen als gemakkelijkste manier om hun bestellingen op te halen’, aldus Roy Perticucci. De man die drie jaar geleden nog de e-commerce activiteiten van Ahold aanstuurde, heeft nu ‘Vice-President Europe Amazon Customers & Fulfillment’ op zijn visitekaartje staan. Hij vervolgt: ‘Door ons afhaalpuntennetwerk in België, Luxemburg en Nederland uit te breiden maken we het onze klanten zo gemakkelijk mogelijk.'

Identiteitskaart
Amazon-klanten kunnen bij het plaatsen van hun bestelling een afhaalpunt kiezen en met een identiteitskaart naar de gekozen winkel gaan om hun pakket op te halen. Volgens een woordvoerster van Amazon is de optie voor Nederlandse shoppers alleen beschikbaar via Amazon.de.