Twinkle | Digital Commerce

Carrefour rolt drive through concept landelijk uit

2017-05-27
180101
  • 1:15

Carrefour breidt het aantal drive through afhaalpunten bij supermarkten in België fors uit. Uiteindelijk moeten consumenten bij alle 48 Hypermarkten en 437 Markets in het land hun online bestelde artikelen kunnen afhalen vanuit de auto.

Carrefour was in juni 2013 de eerste supermarktketen in België met een drive through. Nu hebben tien supermarkten van het bedrijf een Drive. Omdat de installatie van de ‘drive’ voorheen nogal wat ruimte innam op het parkeerterrein, was uitbreiden naar andere supermarktlocaties vaak niet mogelijk.

Geen vergunning
De vernieuwde versie heeft maximaal twee parkeerplaatsen, aangegeven in het roze, meldt het bedrijf in een persbericht. ‘De nieuwe infrastructuur is veel sneller en eenvoudiger te installeren. Bovendien moet men geen vergunningsaanvraag meer indienen bij de gemeente. Het enige wat moet gebeuren, is één of meerdere parkeerplaatsen schilderen. Vervolgens moet men alleen nog koelkasten en diepvriezers plaatsen waarin de bestellingen bewaard worden’.

Checkin app
Via de nieuwe Carrefour Checkin app laat de klant weten dat hij gearriveerd is op één van de parkeerplaatsen om zijn online order af te halen. Een medewerker van de supermarkt komt de bestelling vervolgens binnen vijf minuten tot in de kofferbak brengen.

Drive bij Albert Heijn
Carrefour heeft ondertussen concurrentie gekregen van andere spelers met drive throughs. Albert Heijn heeft zes Pick Up Points bij onze zuiderburen, waar consumenten hun online gereserveerde artikelen vanuit de auto kunnen ophalen. Betalen gebeurt, net als bij Carrefour, ter plaatse.