Twinkle | Digital Commerce

Ook online betalen met Samsung Pay

2017-10-05
180101
  • 1:09

Samsung gaat zijn elektronische portemonnee geschikt maken voor webtransacties, heeft het bedrijf laten weten. Amerikanen kunnen in de loop van volgend jaar voor het eerst online afrekenen met Samsung Pay.


Net als Apple en Google (Android Pay) lanceerde Samsung zijn betaaloplossing op de Amerikaanse fysieke winkelmarkt. Anders dan bij de genoemde concurrenten hoeven de meeste retailers geen technische aanpassingen te doen (voor near field communication) om Samsung Pay aan te kunnen bieden; de eenvoudige koppeling met nieuwe en oudere creditcardterminals maakt het tot de meest geaccepteerde mobiele portemonnee in Amerikaanse winkels.

Stap naar online betalingen
Binnenkort zet Samsung de stap naar online betalingen, maakte Thomas Ko onlangs namens het concern duidelijk. ‘Online payment support is coming soon’, tekende VentureBeat uit zijn mond op. Of het daarbij alleen gaat om betalingen in apps, zoals bij Apple Pay en Android Pay vooralsnog, is onduidelijk.

Uitrol
Voor de Amerikaanse introductie van eind september werd Samsung Pay op de Zuid-Koreaanse thuismarkt gelanceerd. Het is onduidelijk in welke richting en welk tempo de betaalservice internationaal zal worden uitgerold. Wel maakte Ko duidelijk dat de dienst in de loop van 2016 ook beschikbaar zal komen voor lager geprijsde Samsung-telefoons.
 
Lees ook: