Twinkle | Digital Commerce

Disney start eigen streaming service

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 0:54

Disney ziet brood in een eigen streaming service. Het bedrijf start deze maand met DisneyLife in Groot-Brittannië, waar consumenten voor 9,99 pond per maand onbeperkt Disney-films kijken, boeken lezen en muziek luisteren.

DisneyLife lijkt een combinatie te zijn van Netflix en Spotify. Volgens Amerikaanse media komt de dienst vol klassieke Disney- en Pixarfilms (ToyStory, Finding Nemo, Sneeuwwitje) te staan, samen met andere content van deze titels. Dan gaat het om boeken, muziek en games. De content kan ook offline bekeken of gelezen worden.

Meerdere Europese landen
Voor een maandelijkse prijs krijgen kinderen uit, allereerst, de UK toegang tot het kanaal. Volgend jaar volgt een uitrol naar Duitsland, Spanje, Italië en Frankrijk. Films en boeken worden dan vertaald naar het Spaans, Frans, Italiaans en Duits.

Verkoopkanalen
Disney heeft contracten met vele externe partijen voor de verkoop van zijn (digitale) producten. Onder andere Netflix heeft verschillende films in het bestand. Nederlanders kunnen bij Disney online winkelen via de Britse webwinkel.