Twinkle | Digital Commerce

Home24 opent vierde eigen magazijn, plant een vijfde

2017-05-27
180101
  • 0:55

Home24 heeft een nieuw magazijn in thuisland Duitsland geopend. Het is het vierde distributiecentrum van het woonzusje van Zalando, een vijfde staat op de planning.

Het nieuwe dc nabij Berlijn is in zeven maanden tijd ingericht en heeft 59.500 vierkante meter magazijnruimte. De nieuwe schuur biedt ruimte voor 250 medewerkers.

Vier magazijnen
Het pand is, net als het vorig jaar geopende dc nabij de Duitse hoofdstad, gerealiseerd door Goodman. Home24 heeft nog twee magazijnen; in Freienbrinck (ook nabij Berlijn) en Grevenbroich (nabij Düsseldorf).

Sneller leveren
De woonwebwinkel wil met zijn nieuwe accommodatie online orders sneller aan consumenten in Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, België, Nederland, Frankrijk en Italië kunnen leveren, meldt de Duitse nieuwssite Verkehrsrundschau.  

Forse verliezen
Ondanks dat Home24 flinke rode cijfers (pdf, pagina 8) schrijft - 31,7 procent van de omzet was verlies in het eerste halfjaar van 2015 -, heeft het bedrijf alweer plannen om nóg een nieuw dc uit de grond te trekken, schrijft Handelsblatt. Waar dit precies komt, is onbekend.