Twinkle | Digital Commerce

Zalando test same day delivery

2017-05-27
180101
  • 0:54

Zalando experiment met same day delivery in Berlijn en Keulen. Klanten van de nummer 3 van de Twinkle100 kunnen de optie daar voorlopig als kosteloze verrassing voorgeschoteld krijgen. Het gaat om orders tot vier uur ’s middags, die tussen zeven en negen ’s avonds worden bezorgd.

‘Als we al in de eerste dagen of weken vaststellen dat de service goed wordt ontvangen, zullen we haar uitbreiden naar andere grote steden in Duitsland en mogelijk ook andere Europese landen’, citeert de Duitse vaktitel Textilwirtschaft Zalando. De pure player werkt samen met koeriersnetwerk Liefery, tot een recente management buy-out een dochteronderneming van de Lufthansa Group.

Nieuwe magazijn
Gisteren werd bekend dat Zalando een derde eigen fulfilmentcentrum krijgt op zijn thuismarkt. Het verrijst in Lahr, in het Zwarte Woud, en het is behalve voor Zuid-Duitse ook bestemd voor Zwitserse en Franse klanten. Zalando draait al eigen operaties in Brieselang, Erfurt en Mönchengladbach.

Lees ook: Zalando komt retouren thuis ophalen (4 september 2015)