Twinkle | Digital Commerce

Serge van der Hooft weg als hoogste baas Beate Uhse

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:07

De Nederlander Serge van der Hooft legt zijn functie als managing director van Beate Uhse neer. Hij heeft de raad van commissarissen van het Duitse erotiekconcern afgelopen woensdag ingelicht over zijn besluit, waarvoor hij persoonlijke redenen zou hebben aangevoerd.

Dat meldt onder andere Z24. Van der Hooft blijft wel werkzaam voor Beate Ushe, als hoofd van de groothandelsdivisie. Financieel directeur Kees Vlasblom, ook een Nederlander, neemt de algehele dagelijkse leiding op zich tot een definitieve opvolger is gevonden. Weer een andere landgenoot, Marc Koster, is sinds ruim een jaar directeur omnichannel bij Beate Uhse.

Digitale koers
Van der Hooft stond de afgelopen vijf jaar aan het roer van Beate Uhse, dat een meer digitale koers is gaan varen. De omzet van het bedrijf achter onder andere Pabo.nl en Christine le Duc kwam steeds minder uit catalogi en fysieke winkels, steeds meer uit internet.

'Tijd om te oogsten'
De online inkomstengroei stagneerde evenwel na de implementatie van nieuwe software. ‘Door de problemen met het nieuwe webplatform is de omzet die we online behaalden sterk achtergebleven en hebben we eenmalig hoge kosten gemaakt. Hier zijn we gelukkig vanaf, nu is het tijd om te oogsten’, aldus Van der Hooft dit voorjaar.