Twinkle | Digital Commerce

E-commerce voorman Adriaan Thierry weg Albert Heijn

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:05

Adriaan Thierry, als executive vice president verantwoordelijk voor Albert Heijn Online, is weg bij Ahold. Voortaan rapporteert Selma Postma, general manager van AH’s online activiteiten, direct aan ceo Wouter Kolk.


Behalve e-commerce behoorden ook marketing en format tot Thierry‘s portfolio. Maar door een herstructurering is deze directeursfunctie komen te vervallen. Omdat Thierry onvoldoende uitdaging zag in de beschikbare alternatieve functies, heeft hij de nummer 1 van de Twinkle100  per de eerste van deze maand 'in oprecht goed overleg' verlaten. Albert Heijn bevestigt zijn vertrek aan Twinkle.

Online activiteiten
Als opvolger van Roy Perticucci gaf Thierry sinds het voorjaar van 2013 leiding aan de online activiteiten van Albert Heijn en zusterformules Etos en Gall & Gall. In die periode werd zowel het online assortiment als het bezorgterrein uitgebreid. Nieuwe afhaalpunten voor boodschappen kwamen er alleen nog in winkels. Een klein jaar geleden opende Albert Heijn een nieuwe site, die mobile first is ingericht.

Selma Postma en Saskia Egas Reparaz
Selma Postma is nu primair verantwoordelijk voor de online activiteiten van Albert Heijn en de zusterformules. Saskia Egas Reparaz is benoemd tot senior vice President marketing & format bij Ahold. Zij was eerder verantwoordelijk voor AH to go.