Twinkle | Digital Commerce

Wehkamp start met same day delivery in heel Nederland

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:38

Wehkamp start dit najaar met same day delivery in heel Nederland, vanuit het nieuwe volautomatische distributiecentrum in Zwolle. Dat wordt over precies vier weken geopend door niemand minder dan koning Willem-Alexander.

Wehkamp, als onderdeel van RFS Holland Holding onlangs in handen gekomen van Apax, opent zijn nieuwe dc op 23 september. Het vloeroppervlak van 53.000 vierkante meter biedt plaats aan 4 miljoen producten, die binnen een half uur na bestelling klaar staan voor verzending.

Daarmee wordt bezorging op de besteldag mogelijk, een lang gekoesterde ambitie. ‘Het moet mogelijk zijn dat je rond lunchtijd bestelt en het in de avonduren bezorgd krijgt’, zei programmadirecteur Andries van Daalen eind oktober 2013. Kort daarop werd de bouw van Wehkamp’s nieuwe dc aangekondigd, ter vervanging van dat in Dedemsvaart. Kosten: 100 miljoen euro.

Hele assortiment
Dit voorjaar vertelde Van Daalen aan Twinkle nog dat enig geduld met same day delivery op zijn plaats was: ‘De bouw van een nieuw magazijn is al een redelijke operatie. We gaan dan niet direct op de eerste dag al meteen van start met same day delivery. We willen op termijn het gehele assortiment - en dan heb ik het over tweehonderdduizend kleinere artikelen - nog dezelfde dag bezorgen.’

DHL Parcel
Uit de aankondiging van vandaag blijkt dat Wehkamp dit najaar dus al begint met de snelle bezorgservice. Die komt direct beschikbaar voor 95 procent van het assortiment, maakt woordvoerder Dirk van den Bogaart duidelijk aan Twinkle. De vaste bezorgpartner DHL Parcel tekent voor de levering aan de deur, tot hoe laat shoppers kunnen bestellen voor bezorging op dezelfde dag is nog niet bekend. Hetzelfde geldt voor de kosten die de service met zich meebrengt.
 
Lees ook:

Foto: RVD