Twinkle | Digital Commerce

Pinterest maakt buyable pins doorzoekbaar

2017-05-27
180101
  • 1:11

Gebruikers van Pinterest kunnen voortaan actief zoeken naar te koop staande producten. Het sociale netwerk heeft zijn buyable pins doorzoekbaar gemaakt, te beginnen in zijn iOS-app. Daarmee ontstaat een nieuw mobiel winkelcentrum.

Het is pas twee maanden geleden dat Pinterest een blauwe koopknop presenteerde voor rich pins, daarmee ook wel buyable pins genoemd. Met een druk op de knop kunnen leden van het sociale netwerk producten bestellen en afrekenen in de iOS-app. Pinterest sloot een deal met betaaldienstverlener Stripe om betalingen met creditcard en Apple Pay te faciliteren.

Concurrentie voor Amazon en Etsy
Pinterest wordt veelvuldig door webshoppers gebruikt om inspiratie op te doen. Nu het bedrijf de productadvertenties met koopoptie centraal doorzoekbaar maakt, kunnen shoppers weer een groter deel van hun customer journey ­doorbrengen op Pinterest.com. Amazon en Etsy hebben er een concurrent bij, schrijft Mobile Commerce Daily.

Facebook
Gisteren schreef Twinkle over een soortgelijke stap van een ander groot sociaal netwerk: Facebook-gebruikers konden al spullen met elkaar verhandelen binnen groepen (via postings op hun tijdlijn), nu test het bedrijf een centrale omgeving waarin het aanbod is gebundeld en doorzoekbaar gemaakt.
 
Lees ook: