Twinkle | Digital Commerce

Amazon biedt podium voor startups met Launchpad

2017-05-27
180101
  • 1:09

Amazon biedt bedenkers van nieuwe producten en hardware een plek op zijn platform. Via ‘Launchpad’ krijgen startups een podium om hun artikelen wereldwijd te verkopen. Amazon neemt ook de verzending en afhandeling van de orders uit handen.

Er bestaan al meerdere platforms die startups op weg helpen met de verkoop van zelf bedachte producten. Shopify is hiervan een bekende. Amazon biedt echter meer dan alleen een locatie waar ontwikkelaars hun waren kunnen uitstallen. De pure player helpt de startups met een marketingpakket en 'toegang tot zijn mondiale fulfilmentnetwerk'. Zo maakt Amazon de verzending van de producten goedkoper voor nieuwelingen, dan wanneer zij de artikelen zelfstandig zouden verkopen.

Samenwerken
De Launchpad-winkel bevat nu zo’n tweehonderd artikelen, schrijft Amazon in een persbericht. Deze producten kunnen ook via het Prime-programma worden verstuurd. De retailer werkt samen met 25 investeerders en crowdfunding platforms om de shop te kunnen vullen met nieuwe ideeën. Volgens Techcrunch is het onduidelijk wat de inhoud van deze samenwerkingen precies is.

Groot aandeel voor verkooppartners
Verkooppartners zijn erg belangrijk voor Amazon, zo blijkt uit de jongste kwartaalcijfers. De externe verkooppartners tekenden in het tweede kwartaal van dit jaar voor 45 procent van alle verkochte producten. Daarmee zouden ze verantwoordelijk zijn voor ruim de helft van Amazon’s retailinkomsten.