Twinkle | Digital Commerce

Xiaomi opent Mi.com voor Europa en de VS

2017-11-11
180101
  • 1:05

De Chinese elektronicafabrikant Xiaomi heeft zijn site geopend voor bestellingen uit grote westerse landen (bèta). Voortaan kunnen Amerikaanse, Britse, Frans en Duitse webshoppers aankopen laten bezorgen aan huis.

Het assortiment in de Store op Mi.com is nog zeer beperkt. De vier geëtaleerde producten (geen smartphones) zijn momenteel bovendien 'out of stock'.

Binnen een week
De producten van Xiaomi, een van de grootste smartphone-fabrikanten ter wereld, liggen opgeslagen in China. Het bedrijf zegt zijn best te doen om artikelen binnen een week te leveren. De verzendkosten hangen af van het gewicht en beginnen bij 15,99 dollar voor de VS en 19,99 dollar voor de drie Europese landen. Daar zitten importbelastingen en accijnzen bij in, belooft het bedrijf, dat samenwerkt met UPS, Fedex en DHL voor de bezorging en met PayPal voor de internationale betalingen.

Internationale expansie
Hugo Barra, Xiaomi’s global vice president, kondigde de westerse webwinkelplannen enkele maanden geleden aan. Toen was nog onduidelijk welke markten Xiaomi precies online zou gaan bedienen. Barra liet al wel weten dat het bedrijf India beschouwt als ‘topprioriteit’. In dat land verkoopt Xiaomi inmiddels ook online.
       
Lees ook: