Twinkle | Digital Commerce

‘Etsy bestempeld massaproducten als handgemaakt’

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:07

Etsy laat volgens zijn merchants teveel bedrijven toe die massaproducten verkopen. Een aantal van deze ondernemingen komt uit China en India en maakt de handgemaakte artikelen van andere Etsy-verkopers na.

Dat vertellen verschillende Etsy merchants van het eerste uur in brieven aan Wired. Mensen en bedrijven mogen volgens deze verkopers hun goedkope massaproducten op Etsy slijten, terwijl Etsy in 2005 is gebouwd als marktplaats voor handgemaakte artikelen. De oorspronkelijke merchants vertrekken om die reden naar andere websites als Shopify, aldus Wired.

Hipsterplatform
‘Etsy lijkt een hipsterplatform te zijn met de handgemaakte producten, maar eigenlijk heeft het zijn indie stijl al jaren geleden verloren’, schrijft Gace Dobush, één van de eerste verkopers. ‘Verkopers zijn al langere tijd ontevreden over het feit dat Etsy massaproducten bestempelt als handgemaakt. Maar het bedrijf lijkt er geen problemen mee te hebben, zolang de verkopers maar miljoenen dollars opleveren.’ Etsy vangt naar schatting zo’n 47 miljoen dollar aan commissie per jaar van zijn merchants.

Beurs
Etsy maakte begin dit jaar een beursgang in New York en het gaf daarbij zijn verkopers de mogelijkheid om te investeren. Het bedrijf heeft anno 2015 zo’n 1,4 miljoen actieve verkopers en 19,8 miljoen actieve kopers op zijn mondiale platform. De online marktplaats wordt gewaardeerd op 1,8 miljard dollar.