Twinkle | Digital Commerce

Tonnen per jaar naar partners SEOshop App Store

2017-05-27
180101
  • 1:08

SEOshop betaalde afgelopen jaar 465.000 euro uit aan de partners in zijn App Store. Sinds de opening daarvan, twee jaar geleden, hebben de 8.500 klanten van SEOshop samen meer dan vijftienduizend apps geïnstalleerd.


Dat laat de Nederlandse aanbieder van e-commerce software vandaag weten. Met de toevoeging van MyDigitalSales komt binnenkort de honderdste app beschikbaar in het ook internationaal vermarkte ‘ecosysteem voor e-commerce’. De laatste toevoeging aan de applicatiewinkel maakt het makkelijker voor merchants om digitale producten als films en e-books te verkopen.

Extra mogelijkheden
De App Store stelt klanten van SEOshop in staat om eenvoudig en naar wens extra mogelijkheden toe te voegen aan hun online verkoopactiviteiten. Veel van de apps zijn gericht op het verhogen van traffic, conversie, retentie en/of loyaliteit. Dankzij de apps kan de software bijvoorbeeld worden gekoppeld aan de marketplaces van Bol.com, Amazon en eBay.

Belangrijke groeipijler
De openstelling van het platform voor derden is volgens SEOshop een belangrijke pijler geweest voor de gerealiseerde groei in de afgelopen periode. Behalve het softwarebedrijf en de aangesloten webwinkels profiteren ook de partners; alleen vorig jaar kregen ze in totaal 465.000 euro overgemaakt voor de installatie van hun apps. ‘We hebben een nieuw businessmodel voor hen gecreëerd’, constateert SEOshop’s hoofd business development Joost Brugmans.