Twinkle | Digital Commerce

Paul Nijhof treedt terug als e-commerce topman 3SI

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:11

Paul Nijhof, oud-topman van RFS Holland Holding, legt per 1 mei zijn functie neer als directeur van de e-commerce afdeling van het Franse 3SI, onderdeel van Otto Group. Hij blijft betrokken bij verschillende dochterbedrijven binnen de groep.

Nijhof werd in november 2013 aangesteld als eindverantwoordelijke voor de e-commerce activiteiten van 3SI, dat vooral actief is in Frankrijk, België, Duitsland en Spanje. Hij kreeg de opdracht om tien winkelbedrijven van 3SI te transformeren tot online warenhuizen. ‘3Suisses, de grootste en bekendste webwinkel van 3SI, is nu een pure player’, zegt Nijhof tegen Het Financieele Dagblad.

Operationele verbeteringen
Voor de overige winkelbedrijven zijn de nieuwe online plannen al gemaakt. Na strategische heroriëntatie en conceptontwikkeling is het nu tijd voor operationele verbeteringen binnen 3SI, meldt de Otto Group.

Index
3Suisses doet het goed in de onlangs gepubliceerde eShopper Index 2015. Het bedrijf is na John Lewis de hoogst genoteerde Europese speler in de lijst. Volgens Hans-Otto Schrader, ceo van de Otto Group, maakte 3Suisses de grootste stap in de jaarlijkse index: ‘van plek 122 in 2014 naar plek 7 in 2015’, laat hij optekenen in een persbericht.  

Wehkamp
Nijhof vertrok in mei 2013 na 12,5 jaar bij RFS Holland Holding om zich op een ‘nieuwe uitdaging’ te kunnen richten. Wel bleef hij aan als aandeelhouder van de holding.