Twinkle | Digital Commerce

Sundio Group krijgt groen licht voor overname Bizztravel

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:14

De Sundio Group heeft van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) toestemming gekregen om Bizztravel over te nemen. Het is het derde overnamebericht in een maand waarbij twee spelers met een notering in de Travel 30 zijn betrokken.

Sundio Group bezet met een online jaaromzet van 353 miljoen euro in 2013 de tweede plek in de Travel 30, onderdeel van de Twinkle100. Het bedrijf verkoopt reizen via onder andere Sunweb.nl, Jiba.nl, Gogo.nl en Elizawashere.nl en het moet alleen KLM voor zich dulden op de lijst met grootste online reisverkopers.

Vier aanbieders
Met de acquisitie van Bizztravel (46 miljoen euro online omzet in 2013, nr. 22 in de Travel 30) vergroot Sundio zijn portfolio voor jongeren- en wintersportvakanties. Het krijgt vier nieuwe websites in het bestand: Bizztravel.nl, Beachmasters.nl, Ferio.nl en Skistuds.nl. Bizztravel noteerde tot 2010 ieder jaar omzetgroei, de afgelopen jaren niet meer.

Travel 30
De afgelopen weken waren er al twee overnames te melden waarbij vier andere partijen uit de Travel 30 zijn betrokken: de @Leisure Group (nr. 14) nam Topic Travel (nr. 28) over. Door de overname van Orbitz Worldwide werd Expedia (nr. 18) onder andere eigenaar van Ebookers (nr. 17).

‘Concentratie noodzakelijk’
Vorig jaar fuseerden D-reizen en VakantieXperts al in de D-RT Groep. Wil van den Hoogen, destijds directeur van D-reizen, noemde concentratie noodzakelijk om in de drukke reisbranche te kunnen overleven.