Twinkle | Digital Commerce

Flinders start verkoop in China op Tmall Global

2017-05-27
180101
  • 1:10

Woonwebwinkel Flinders start met het verkopen van Europees design in China. De online retailer werkt samen met Playhead China voor de verkoop op Alibaba’s Tmall Global. Het eerste jaar moeten vijfduizend artikelen de weg van Nederland naar China maken.

Flinders speelt met de stap in op de toenemende behoefte aan designartikelen onder Chinese consumenten. ‘In China is veel namaak te koop’, zegt directeur Geert-Jan Smits. ‘Flinders verscheept de originele producten rechtstreeks van Nederland naar China en dat wekt vertrouwen.’

Verschepen
Dit verschepen wordt geregeld door partner (joint venture) Playhead China, dat ook Nederlands is. Het bedrijf regelde daarnaast de aanvraag voor Tmall Global en is verantwoordelijk voor het dagelijks management van de Chinese Flinders-shop, alle online marketingactiviteiten van Flinders in China en het Chinese customer support.

Eigen label
Flinders.nl verkoopt niet alleen designmeubels van externe Europese labels, maar ook artikelen van het vorig jaar gelanceerde eigen merk. Onder het eigen label vallen momenteel een bank, buitenlamp en kast. ‘We willen twee zaken in de meubelbranche doorbreken’, vertelde Smits destijds in een gesprek met Twinkle. ‘We willen producten goedkoper én direct leverbaar maken. In het geval van de Copenhagen-bank is dat een week in plaats van de gebruikelijke tien weken.’ Naast een Nederlandse webshop heeft Flinders ook een .be-winkel.